Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Miohas ile Doğal Sağlıklı Yaşam Rehberi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bitkilerin Faydaları
  4. »
  5. Acı Badem Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Acı badem yağının vücuda faydaları çoktur ve en faydalı doğal yağlardan biri olarak kabul edilir. Badem yağının genel faydaları, Batı Asya ve Kuzey Afrika’da yetiştirilen badem ağacından elde edilmekte olup, günümüzde İspanya, Türkiye, Fas, Tunus ve Mısır’da yaygın olarak yetiştirilen badem ağacı, bademin hasat edilip kullanılmasına da olanak sağlamaktadır. Esansiyel yağ aynı zamanda birçok şeyde de kullanılabilir. Bu makalede öğreneceğimiz acı badem yağının sağlığa pek çok faydası vardır.

Acı badem esansiyel yağının sağlık açısından faydaları, özelliklerine bağlanabilir ve faydaları arasında antibakteriyel, anti-mantar, yatıştırıcı, anestezik, idrar söktürücü, anti-kanser, antispazmodik ve daha birçok fayda olarak kullanılabilmesi yer alır.

Acı badem yağının faydaları:

1. Mantarların büyümesini engeller:

Antik çağlardan beri acı elementler (kinin gibi) her zaman uyarıcı olarak kullanılmıştır ve bunun nedeni, tüm acı elementlerin alkali bileşikler içermesi ve doğası gereği az çok toksik olmaları ve bu toksisite ve acılığın neden olduğu enfeksiyonları etkili bir şekilde önlemesidir. bakteri, parazit veya virüs. Vücutta bu ateşi düşürür, bu nedenle acı badem yağı kronik ateş tedavisinde çok düşük dozlarda kullanılır ve bu uygulamalar ateşi düşürmede faydalı olsa da özellikle vücut üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Bu yağı kullanmak mantar enfeksiyonundan kaçınmanızı sağlayabilir ve bu, ciltte, özellikle de ayak bölgesinde mantar oluşmasını önlemek için iyi bir çözümdür. Yani bu yağı kullanarak etkilenen bölgedeki mantarların yok edilmesine yardımcı olacaktır.

2. Solucanları öldürür:

Acı badem yağının şiddetli acılığı ve toksik yapısı bağırsak kurtlarını öldürmede oldukça etkilidir ancak yine de etkinliği çok düşük olduğu için dikkatli kullanılmalıdır, yağın az bir miktarı bağırsak kurtlarını öldürmede fayda sağlayacaktır ancak yine de dikkatli kullanılmalıdır. dikkatli kullanılmalıdır.

3. Konvülsiyonları tedavi eder:

Bazı çalışmalar acı badem yağının antispazmodik özelliklere sahip olduğunu göstermiştir.

4. Bakterileri öldürür:

Acı badem yağının iki bileşeni (hidrojen, siyanür ve benzaldehit), bakteri, mikrop, mantar ve virüslerin yanı sıra hayvan yaşamı için de son derece toksiktir, bu nedenle bakterisit, antiviral ve mantarlar olarak verimli bir şekilde kullanılabilir. virüs, mikrop ve mantarlara bağlı enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir.

Bu esansiyel yağ anti-bakteriyeldir, mikropları yok etmede oldukça faydalıdır ve bakteriyel enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olabilir, ayrıca vücutta bakterilerin neden olduğu hastalıkları ortadan kaldırarak vücut sağlığını koruyabilir ve haricen kullanıldığında vücudun sağlığını koruyabilir. Dettol Anti-Bakteriyel sabunla duş almakla aynı sağlık yararlarını sağlar.

5. Sakinleştirici bir etkisi vardır:

Acı badem yağında bulunan semikozit glikozit amigdalin bileşiği sinirleri etkileyerek sinirleri herhangi bir duyuma, hatta ağrıya karşı duyarsız hale getirir, bu da uyuşukluk ve anestezik etkilere yol açar, ancak harici olarak sadece lokal anestezi amacıyla uygulanmalıdır. ve genel anestezi amacıyla kaçınılmalıdır. Katil olmak

6. Antiseptik:

Doğası gereği zehirli olan acı badem yağı yutulamaz, yutulduğunda bağırsakta sık sık gevşemeye ve kusmaya neden olur ve bu nedenle herhangi bir toksin yutulursa ve almamız gerekiyorsa etkili bir dezenfektan olarak kullanılıyordu ve halen de kullanılmaktadır. kusma yoluyla onlardan kurtulun. Ancak kullanılan dozun çok düşük ve hafif olması gerekir, aksi takdirde ciddi yan etkileri olabilir.

7. Diüretik:

Vücudun ter, idrar ve dışkı yoluyla vücutta bulunan toksik maddeleri uzaklaştırma yönünde doğal bir eğilimi vardır, bu nedenle acı badem yağı çok küçük miktarlarda yutulduğunda, vücut onu sık idrara çıkma yoluyla dışarı atma eğiliminde olur ve bu sık idrara çıkma size yardımcı olur. kilo verdirerek vücudu rahatlatır ve bu yağ narkotik ve sakinleştirici etkileriyle birleştiğinde kan basıncının düşmesine neden olur.

8. Anti-kanser:

Son araştırmalar, acı badem yağının toksisitesinin (hidrojen siyanür veya hidrosiyanik asit varlığından dolayı) belirli kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini engellemede iyi olduğunu göstermiştir.

Acı badem yağı, kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir ve ayrıca iyi hücrelerin kanserli hücrenin yerini alması için uyarılmasına yardımcı olur.

9. Antidepresan:

Acı badem yağı, vücudun çeşitli duyu organlarında hayati önem taşımasını sağlayarak vücudun güçlenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur, ayrıca depresyona yol açabilecek stresin önlenmesine de yardımcı olur.

10. Sağlıklı cildin korunması:

Etkili bir nemlendirici ve müshil olarak kullanılabilir ve kullanımı sayesinde yaşlanma olasılığını azaltabilir, cildin çatlamasını önleyebilir, böylece cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Acı badem yağının cilde ve yüze faydaları

Acı badem yağının cilt üzerinde topikal olarak kullanılmasının cilt üzerinde pek çok faydası vardır:

Cildi ultraviyole ışınlarından koruyan ve cilt hasarını önleyen antioksidanlar içerdiğinden sağlıklı cildin korunması. Sonucu fark etmek için iki hafta boyunca düzenli olarak göz çevresine yerleştirilerek koyu halkaların tedavisi. Bal ve limon suyuyla karıştırılarak koyulaşmanın olduğu bölgeye uygulanarak ciltteki koyulaşmaların tedavisi.

Acı badem yağı ve acı badem yağı kullanılarak cildi derinlemesine nemlendirerek sedef hastalığı ve egzamayı tedavi etmek, anti-alerjik olduğundan cilt hastalıklarını azaltır ve kaşıntı gibi semptomları hafifletmeye çalışır. Kızarıklıkları tedavi eden badem yağı, çinko içeren üretilmiş kremlere kıyasla döküntüler için doğal ve oldukça etkili bir tedavi olarak kabul edilir, çünkü acı badem yağı çinko açısından zengindir ve herhangi bir kötü yan etkisi yoktur. Acı badem yağı, cilt altındaki kan damarlarının patlaması sonucu oluşan morlukların tedavisinde yardımcı olduğu için morlukları tedavi eder.

Acı badem yağının cilde faydaları

Bir çalışma, hamilelik sırasında acı badem yağıyla cildine masaj yapan kadınların, yağları masaj yapmadan kullanan kadınlara kıyasla çatlakları azalttığını gösterdi. Göze çarpan sonuçlar elde etmek için acı badem yağının iki ila üç hafta arasında günlük olarak kullanılması tavsiye edilir.

Acı badem yağının sivilcelere faydaları

Acı badem yağı yüze uygulandığında geçirgenliğinin yüksek olması ve A vitamini içeriğinin ölü deriden kurtulmaya, yüzdeki gözenekleri kirden, yağlardan temizlemeye yardımcı olması nedeniyle cildi temizler ve sivilce oluşumunu engeller. ve kozmetik kalıntılarını giderir ve genç sivilce görünümünü azaltır.

Acı badem yağının kirpiklere faydaları

Acı badem yağının kirpiklerde kullanılması kirpiklerin canlılığını ve parlaklığını arttırır, acı badem yağının vitamin açısından zengin olması sonucunda kirpikleri besleyerek uzun bir kullanım sonrasında güçlü, sağlıklı ve uzun kirpiklere sahip olmanızı sağlar. düzenli kullanım süresi.

Acı badem yağının hassas bölgeye faydaları:

Östrojen ve progesteron düşük olduğunda vajina kuru ve sağlıksız hale gelir. Badem yağı ekstresi bölgeyi nemlendirerek vajinal kaşıntıyı önler ve bademler antispazmodik ajan olarak kullanılır.

Badem yağı, cildin rengini bütünleştirmeye ve birçok cilt problemini tedavi etmeye çalıştığından, hassas bölgelerdeki koyulaşmaları tedavi etmek için seyreltildikten sonra veya diğer doğal malzemelerle karıştırılarak da kullanılabilir.

Hamileler için acı badem yağının faydaları:

Araştırmalar, acı badem yağı kullanılarak yapılan 15 dakikalık bir masajın hamilelik sırasında çatlakların görünümünü azalttığını kanıtlamıştır. Acı badem yağı aynı zamanda hamilelik sırasında cilt kuruluğunu azaltmak için cilt nemlendiricisi olarak da kullanılabilir ve ayrıca kasık bölgesine ve vajinaya masaj yapmak, bölgeye kan akışını arttırmak, cilt elastikiyetini arttırmak ve cilde yardımcı olmak için topikal olarak da kullanılır. uzatmak.

Mantar tedavisinde acı badem yağının faydaları:

Antik çağlardan beri acı tada sahip bileşenler her zaman mantar önleyici olarak kullanılmıştır. Acı badem yağı kullanmanın nedeni, tüm acı elementlerin alkali bileşikler içermesi, bu toksisite ve acılığın vücutta bakteri, protozoa veya virüs kaynaklı enfeksiyonun büyümesini etkili bir şekilde önlemesi ve dolayısıyla ateşi düşürmesi olabilir.

Acı Badem Yağı ve daha birçok yağları içerisinde barındıran ürünlerimiz:

1- Miohas Ümmü Bağışıklık Destek Ürünü

 

Miohas Whatsap Destek Hattı

Miohas Whatsap Destek Hattı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir